Kategórie
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Z Vínne kvasinky chladnomilné 10g

obrázok nie je k dispozícii

Z Vínne kvasinky chladnomilné 10g

Výrobca:neuvedený
Kód produktu:127411
Dodacia lehota
Na sklade: 10
Dodacia lehota: skladom
Vaša cena: 0,99 €
Vaša cena: 0,99 €

Aktívne sušené chladnomilné vínne kvasinky na prípravu bieleho a červeného vína.

Druh kvasiniek: Sacharomyces cerevisiae

Prednosti použitia:

  • rýchlo naštartuje kvasenie a tým zabraňuje rozmnožovaniu škodlivých mikroorganizmov
  • zaručuje spoľahlivé kvasenie, výsledkom čoho je zdravé víno čistej chuti
  • zjednoduší  ďalšie ošetrovanie vína ( menej prchavých kyselín, sirovodíka a iných zlúčenín, ktoré zapríčiňujú chuťové chyby)
  • rýchlejšie samočistenie vína
  • jednoduchá  príprava a dávkovanie
  • dlhá záručná doba (2 roky)


Použitie:

  • na naštartovanie kvasenia
  • na vylúčenie chybného kvasenia
  • na kvasenie červeného vína pripraveného metódou "ohrievania rmutu"
  • na kvasenie muštov o teplote 8-15 °C
  • na kvasenie muštov z hnilého hrozna
  • na prípravu ovocných vín

 

Dávkovanie:

  • na kvasenie muštu: 10g/50l
  • na kvasenie rmutu: 10g/50l


Pri muštoch zo silne infikovaného hnilého hrozna, pri nízkej teplote muštu a rmutu, pri presírení, pri nadmernom použití postrekových látok, pri  zastavenom kvasení, sa odporúča použiť 1,5 – 2-násobné množstvo aktívnych sušených kvasiniek.

Návod na použitie:
Obsah vrecka zamiešame v 1dcl zmesi muštu a vlažnej vody o teplote 35 – 40 °C v pomere 1/3 – 2/3 . Zmes pri občasnom miešaní necháme stáť 20 minút a potom vlejeme do muštu, alebo rmutu, pritom dbáme o to aby rozdiel teplôt medzi touto zmäsou a muštom nebol väčší ako 10 °C. Na podporu činnosti kvasiniek doporučujeme pridať do muštu živnú soľ Zimovit (T52).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia