Kategórie
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cukromer STN 25 7619, kvasomer

Cukromer STN 25 7619, kvasomer

Kód produktu:2210803
Dodacia lehota
Tento produkt nie je momentálne k dispozícii.
Dodacia lehota: momentálne vypredané
Vaša cena: 10,19 €
Vaša cena: 10,19 €

Cukromer používame pri zisťovaní vykvaseného ovocia. Ľudovo nazývaný aj ako ´kvasomer´ Slúži pre stanovenie vhodného zákvasu. Po naložení ovocia do suda účinok zákvasu - tekutiny môžeme sledovať pomocou cukromeru približne po 2 mesiacoch. Kvasená tekutina sa bude postupne blížiť k hornej časti cukromera, približne 2-3°, vtedy je zákvas vhodný na spracovanie v liehovare - pálenici. Stupnica cukromera 0-20%, norma STN. 1°cukromeru predstavu 10 dkg cukru na 1 liter.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia